Las Brisas

Golfbaner

Nyanlagt golfbane der ligger 300 fra lejligheden.
 
Golf i Andalusien
Et mekka for golfspillere. Det må være den mest rammende beskrivelse af Costa del Sol. Med et sandt overflødighedshorn af gode og velplejede golfbaner, det dejlige klima, og golfbanerne der ligger som perler på en snor. Ikke mindre end 19 golfbaner byder sig til.

Alhaurin
Alhaurin er ny golfbane - anlagt 1992 og designet af den kendte golfspiller Severiano Ballesteros. Banen er anlagt i meget smukke omgivelser, hvor bjerge udgør en væsentlig del. Alhaurin er yderst udfordrende og kan til tider virke lidt for meget, idet lange slag ikke altid betaler sig. Banen er i høj standard og bestemt besøget værd både for høj- og lavhandicaper, idet Alhaurin kan spilles på mange måder og ikke altid den samme.

Almenara
Almenara indeholder 27 huller og er placeret i den øverste del af Sotogrande kun 500 meter fra Club de Golf Valderrama og få minutters kørsel fra vandet. Banen er omgivet af flotte træer, naturlige søer og en utrolig udsigt gør sammen med de veltrimmede fairways og greens denne bane til noget særligt. Tilknyttet banen er et hotel af absolut topklasse, som samtidig skaber rammerne om en oplevelsesrige dag med golf 

Atalaya
Atalaya Golf klub har siden starten i 1968 været en populær klub på Costa del Sol. Klubben er placeret imellem Marbella og Estepona og er ligeledes kendt for at tiltrække såvel begyndere som internationale pro´er. Atalaya tilbyder en af Spaniens største driving ranges.

Cabopino
Med sine 18 huller, par 71, er Cabopino en af de nyeste baner på kysten (åbnede i Marts 2001). Udsigten på banen er fantastisk, idet man her har et stort blik over Middelhavet.

Guadalhorce Golf Club
Gualdalhorce tilbyder en venlig atmosfære både på banen og i klubhuset. Banen er placeret 7 km fra Malaga lufthavn. Klubben til byder udover golf, tennis, swimmingpool, bordtennis og bordtennis. Selve golfbanen er opdelt således at de forreste 9 huller er park og de sidste 9 er mere bakkede og med niveau delte greens, altså mere kompliceret.

La Alcaidesa
Spanien har kun et par links baner. En af dem ligger langt ude vestpå på Costa del Sol og hedder Alcaidesa, af mange anset for at være den mest originale bane i Spanien. Ikke mindst udsigten til den 421 meter høje Gibraltarklippe og skumsprøjtet fra middelhavet gør banen til en kæmpe oplevelse. Allerede på første hul starter man med en blindt hul, hvor der ligesom de skotske er pile, som viser hul eller retning på udslag. Pilen der står der skal man slå henover og ikke til højre for, idet bolden ellers vil drive i land på afrikas nordkyst.

La Cala
La Cala anlægget indeholder 36 huller og er bestemt et besøg værd. Banen er vel besøgt, hvilket ikke er helt uden grund, idet banen ikke kun er en udfordring men samtidig en stor oplevelse, da banen også har udsigt ud over kysten. Banen er placeret i meget kuperet terræn. Dette betyder dog ikke, at man skal lade driveren ligge derhjemme, idet banen er forholdvis fair. La Cala Nord og Syd er velholdte med greens i ofte højt liggende niveau. Vi anbefaler at man lejer buggy.

La Quinta Golf
En bane man skal spille strategist. Fairways er brede i begyndelse men bilver smalle, og skæve kan ikke betale sig. Anlægget har 27 huller og er sjov og anderledes at spille. Banen er temlig kuperet nogle steder og banen indeholder vandfordringer samt træer forhøjer stemningen under rundet.

Lauro Golf
Lauro er en af kysten billigere baner men bestemt ikke unden betydning. Banen er smukt anlagt og kræver ofte lige slag grundet meget smalle fairways. Lauro er en ret flad bane hvor man undgår skrå lejer men samtidig også en bane med de forhindringer, der nu engang hører en golfbane til.

Mijas banerne, Los Lagos & Los Olivos
Klods op ad hinanden ligger Mijas-banerne, der består af henholdsvis Los Lagos & Los Olivos. Det er to meget kendte og polulære baner på den spanske solkyst, og det er ikke uden grund. Begge baner er relativt flade. Der er kun enkelte let kuperede huller, hvilket går det muligt at gå rundt. Begge baner er utroligt velholdte med forholdsvis åbne huller, der ligger smukt placeret. Los Lagos indeholder en del vand (otte søer), til gengæld er greens store og roughen venlig. Los Olivos er en kort bane og næsten uden søer og andre forhindringer. Fairways er smalle og præget at mange oliventræer - deraf banens navn. Her er der en oplagt chance for 36 forskellige huller på samme dag afsluttet med en middag i det meget hyggelige klubhus.

Miraflores Golf Club
I et smukt bakkedrag ligger Miraflores med sine 18 huller. Den karakteriseres bedst som parkbane beliggende i lettere kuperet terrænt. Miraflores banen er en nyere bane og er bestemt et besøg værd. Banen indeholder mange udfordninger som f.eks. et par 3 hul, hvor green ligger på en ø. Samt et par 5 hul på 570 meter fra herre tee. Banen har hvid tee.

Monte Castilio
Dette er en bane i absolut topklasse. Banen har bl.a. lagt navn til Volvo Masters og er bestemt et besøg værd. Monte Castilio indholder lange par 3 huller, som sammen med 500 meter lange par 5 huller danner rammerne om en stor udfordring i særklasse. Miraflores Scandinavien kan anbefale en to dags med overnatning på Hotellet og spil på henholdsvis Monte Medio & Monte Castilio.

Monte Mayor
Monte Mayor Golf Club

Monte Medio
Monte Medio er en oplevelse værd, ikke blot fordi banen er i absolut særklasse, men også p.g.a. et helt specielt klubhus af international karakter.Mødet med Monte Medio starter allerede ved indgangen, hvor man identificere sig for adgang til den meget store og vel tilrettelagt organisation med bl.a. hestestuteri.
Banen er lettere kuperet, men dog også mulig at gå rundt, hvilket bestemt kan anbefales, idet dette giver den optimale oplevelse. Monte Medio besidder en charmerende atmosfære og tempoet på banen er afslappet.
Banen ligger ca. 160 km fra Miraflores i retning mod Cadiz.

Parador del Golf
Er en rigtig links bane, hvor lange slag vil være en god idé, hvis man vil noget på denne bane. Banen er velanlagt i selvfølgelig fladt terræn og roughen er skiftet ud med sand, der godt kan drille lidt.Bunkerne omkring green gør indspilt udfordrende. Banen er forholdvis ukendt for danskerne men meget kendt i det øvrige Spanien ikke mindst fordi Sergio Garcia har hjemmeklub her. Parador del Golf er bestemt et besøg værd.

Rio Real Golf Club
Et forholdsvis fladt anlæg med mange træer. De fleste greens er flade og meget velbevarede af bunkers. Igennem banen snor folden Rio Real sig, som kan komme i spil på enkelte huller. Banen er forholdvis smal og præcise slag er ofte en fordel fremfor længden. Banen er behaglig at spille på og henvender sig tros ovennævnte også til den jævne spiller.

Santa Maria Golf & Country Club Resort
Santa Maria er en særdeles smuk bane, der snor sig gennem et kuperet terræn - men dog ikke mere kuperet, end at banen er velegnet til at gå rundt. Fairways er brede, og det er en fortrinlig bane for gennemsnitsspillere, samtidig med at en del lav handicappere vil finde en del udfordringer. Og så har banen i øvrigt den helt klare fordel, at atmosfæren og spillerytmen er stille og rolig.

Torrequebrada
Torrequebrada er en af kystens mest populære baner. Banen går under navnet "det smukke uhyre" ikke helt ufortjent, idet banens skønhed, stand og fantastiske layout chamerer alle besøgende. Banen rummer bl.a et par 3 hul på kun 79 meter hvilket lyder legende let men bare vent. ha ha. Banen åbnede i 1976. Den er meget kuperet men besværet værd. Med otte dougleghuller, store greens, søer og velplaceret bundere er Torrequebrada et besøg værd. Miraflores Scandinavien anbefaler ikke denne banen til højhandcap spillere.Mona Jørgensen